ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Размисли за корените на обединена Европа

Автор: Пламен Георгиев дата: 15/06/2000 (Брой 3 2000г.) от 41 до 52 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Според автора, основният проблем на Европа не е точно икономическият или политическият, а най-вече този, който съчетава в себе си минало, настояще и бъдеще, и създава видимите последствия в областта на политиката, икономиката и културата, т.е. проблемът за европейската идентичност. На въпроса какво е Европа, може да се отговори по няколко начина – митологично, географски и исторически. Всеки подход представлява един етап от човешкото познание за феномена „Европа”, който е многопластов и може да се разглежда едновременно в няколко плоскости, а представата за Европа е репрезентативна за типа общество, което я изповядва през даден период от време.
Най-старата представа за Европа е древногръцката. Единствено линията, маркирана от древните гърци за граница между Европа и Азия – от Егейско до Азовско море – се приема за категорична. Версиите за Европа са различни и се променят непрекъснато.

За автора

Докторант в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Юридически факултет, Катедра „Международно и сравнително право“. Тема на дисертационния труд - „Международноправна уредба на статута на бежанците“, научен ръководител проф. д.ю.н. Надя Бояджиева. Председател на Районен съд – Хасково.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ