ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Възможности и бариери в международното културно сътрудничество

Автор: Доц. д-р Лидия Върбанова дата: 15/06/2000 (Брой 3 2000г.) от 81 до 88 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Страните от Централна и Източна Европа вече преосмислят начините и формите на международното културна сътрудничество, като част от културната си политика. От творците се очаква да станат по-бизнес ориентирани, да разработват и прилагат нови управленски и предприемачески методи, за да могат да продават своето изкуство. На тях се пада да се грижат и отговарят за запазване на националните ценности, култура и идентичност в собствената си държава.
Културната ситуация в променяща се Европа и по-специално в ЦИЕ издига ролята на нестопанските организации като част от международното културно сътрудничество; европейските мрежи в областта на културата стават все по-отворено пространство за обмен на идеи, проекти и информация. В международното партньорство се появява новата роля на културния администратор и мениджър, и центровете за обучение по тази специалност.

За автора

Преподавател в УНСС. Вицепрезидент на Европейската мрежи на центровете за обучение по културен меинджмънд (ENCATC), член на борда на Европейската мрежа за информация и изследвания на културата  (CIRCLE).

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ