ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Югославия след Милошевич и регионалната (не)сигурност

Автор: Доц. д-р Стоян Бараков дата: 22/12/2000 (Брой 6 2000г.) от 5 до 20 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

След падането на Милошевич в част от публикациите, посветени на отстраняването на югославския президент се отбелязва, че с Милошевич си отива и най-голямата заплаха за регионалния и за континенталния мир. Като инструмент за адекватно обяснение на реалната ситуация в страната подобно едно твърдение е твърде несъстоятелно.
Целта на статията е да наруши оформящото се досадно единомислие при анализирането на събитията в Белград от началото на октомври 2000 година, без каквито и да било претенции за окончателни оценки и становища. Авторът дефинира някои от вероятните мотиви на главните участници в косовския конфликт – САЩ, ЕС, Русия, балкански страни, СР Югославия.

За автора

Доктор по философия. Дългогодишен преподавател в УНСС, ЮЗУ, Военна академия, Висшия институт към МВР. Научните му интереси са главно в сферата на външната политика на Югославия след Втората световна война; История на международните отношения; Политическа история на Европа и САЩ; Външна политика на балканските държави и други. Главен редактор на сп. „Нова международна политика”. От 2013 г. живее и работи в Загреб.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ