ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Светът след атентатите в САЩ

Автор: Проф. д-р Чавдар Николов дата: 11/12/2001 (Брой 6 2001г.) от 79 до 84 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

След терористичните атаки срещу САЩ, времето в което живеем не е същото като осъзнаване параметрите на сигурността, като измерения на финансово-икономическия риск, като външни форми и граници на междудържавни, обществени и личностни противопоставяния и толерантност, като неприкосновеност на личната сфера и т.н. В същото време почти нищо не се е променило по отношение на затворените мисловни кръгове, на все по-безнадеждно заплитащите се възли от социални противоречия и дълговечни фундаментални цивилизационни и междуцивилизационни проблеми.
Навлизайки в контекста на тероризма е задължително да се посочи обстоятелството, което най-често е предмет на тясно професионални анализи и на публикации, че световният тероризъм с годините е набрал собствена инерция и следва свои специфични траектории на развитие. Той е тясно свързан с редица сенчести страни на съвременния либерален капитализъм. Отношението към тероризма е един от най-показателните порочни мисловни кръгове в днешната глобална политика.

За автора

Д-р по икономика;  два мандата декан на Стопанския факултет на ЮЗУ “Неофит Рилски”, понастоящем е ръководител катедра “Финанси и отчетност” в същия факултет. Автор на повече от седемстотин анализа по макроикономически и макрофинансови проблеми, по международни икономически и политически отношения, както и на седем публицистични книги за българския преход.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ