ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Лисабонският договор – умело предоговорена Конституция за Европа?

Автор: Д-р Мариета Рабохчийска дата: 01/09/2008 (Брой 4 2008г.) от 99 до 122 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Разработката е в изпълнение на задача, поставена на автора в качеството му на асоцииран член на Консултативния съвет по международно право към министъра на външните работи на Република България.

Разглеждат се проблемите, свързани с Европейският съвет (21-23 юни 2007 г.) на който бе договорен мандат за провеждането на нова Междуправителствена конференция (МПК), която да реши съдбата на Конституцията за Европа и съответно да внесе изменения в Учредителните договори на ЕО/ЕС, консолидирайки ги евентуално в Договор за реформа. Това е първоначалното наименование на проекта на Договора до подписването му в Лисабон на 13 декември 2007 година. Анализират се резултатите от неформалната среща на държавни и правителствени ръководители в Лисабон (18-19 октомври 2007 г.) и на Европейския съвет (13-14 декември 2007 г.) за одобряване на окончателните текстове.  

За автора

Главен асистент в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доктор по международно право и международни отношения. Член на Българската асоциация по международно право; на Българската асоциация за европейски изследвания; на Консултативния съвет по международно право към МВнР (2007-2010). Има специализации по външни отношения на ЕС, право на ЕС и международно публично право в Белгия, Холандия и Италия. 

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ