ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Перспективи за сътрудничество между Бразилия, Русия, Индия и Китай в рамките на международната структура БРИК

Автор: Женя Григорова дата: 01/12/2009 (Брой 5-6 2009г.) от 139 до 152 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Така нареченото обединение БРИК, което включва четирите най-бързо развиващи се икономически системи в света: Бразилия, Русия, Индия и Китай. В огромната си площ и масивна икономика държавите БРИК съсредоточават значителна част от световните богатства, като едновременно с това започват да се развиват и елементи за постигането на политически цели.

Авторката разглежда следните въпроси – какво представлява БРИК (история и общи елементи) и правна, икономическа или политическа реалност е тази международна структура. Проследяват се първите срещи на БРИК основните теми и дискусии по време на срещата и последващото развитие на отношенията на четирите страни членки.

Анализира се сближението на базата на общи политически и икономически характеристики, както и политическите различия и конфликти, както и дали се върви към бъдещо сътрудничество или постепенно раздалечаване.

За автора

Студентка по право в СУ „Св. Климент Охридски“ и в Университета Париж 1 Сорбона, Франция (магистратура, специалност Международно публично право и Право на международните икономически отношения).

Стажувала в българското посолство и в консулството в Москва.

С благодарности за съдействието и подкрепата на Посолството и Консулството на Република България в Москва, Русия и на г-н Веселин Иванов, пълномощен министър и заместник-ръководител на мисията

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ