ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Светът е в преходен период на своето развитие

Автор: Дмитрий Медведев дата: 01/07/2009 (Брой 4 2009г.) от 5 до 12 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Слово на президента на Руската федерация Дмитрий Медведев пред Конференция по световната политика (Евиан, Франция, 8 октомври, 2008 г.), в което разглежда три теми –  преодоляването на икономическата криза; ситуацията на Кавказ; и свикването на конференция по сигурността.  Той посочва, че за Кавказ в рамката на досегашните подходи да се въздейства сдържащо или да бъде умиротворен регионът се оказва невъзможно.

Отбелязва се, че НАТО доближава плътно своята военна инфраструктура до границите на Русия и прокарва нови “разделителни линии” в Европа – сега вече по западната и южна граници, като Русия разглежда тези действия, като насочени срещу нея. Русия няма интерес от конфронтация, а нейното успешно развитие е възможно единствено в условията на прозрачни и равноправни международни отношения, което е залог за стабилността на света.

По-нататък се отбелязват проблемите възникнали от световната икономическа криза, които изискват разработването и на нови „критични технологии” в политиката и икономиката. Именно за тяхното решаване Русия предлага да бъде променена глобалната финансова архитектура, да се преразгледа ролята на действащите международни институции и да се създадат нови. Медведев говори и за конкретните елементи на един нов Договор за европейска сигурност. С помощта на такъв Договор трябва да се създаде напълно единна и надеждна система за всеобхватна сигурност.

За автора

Слово на президента на Руската федерация пред Конференция по световната политика (Евиан, Франция, 8 октомври, 2008 г.).

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ