ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Голям договор за колективна сигурност в Европа (Петте принципа на президента на Русия Д. Медведев)

Автор: Анатолий Салуцкий дата: 01/07/2009 (Брой 4 2009г.) от 13 до 16 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Основен доклад на Анатолий Салуцкий – член на Управителния съвет на Международния обществен фонд “Руски фонд за мира”, на кръглата маса на тема “Новата архитектура на европейската сигурност в светлината на предложенията на президента на Русия Д. Медведев”, организирана по инициатива на Националното движение “Русофили”, Международния обществен фонд “Руски фонд на мира”,  с участието на Националната асоциация за международни отношения (НАМО), Българското дипломатическо дружество (БДД), Центъра за европейски и международни изследвания, Руския културно-информационен център.

Докладчикът отбелязва, че предлагайки нова колективна архитектура на европейската сигурност, президентът Медведев няма предвид отстраняването или ликвидирането на съществуващите в Европа военно-политически съюзи, в частност, блокът НАТО. Дори не става дума за отслабването на НАТО, за замяната на този блок с нещо друго. Става дума за хармонизиране на съществуващите вече системи за сигурност и за това тяхната дейност да протича на основата на общи правила.

Докладчикът разглежда въпросите защо е необходим този нов т.нар. Голям договор за колективна европейска сигурност и какви принципи предлага президентът Медведев да залегнат в Договора.

За автора

Анатолий Салуцкий е член на Управителния съвет на Международния обществен фонд “Руски фонд за мира”, политолог и публицист.

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ