ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Kонструирането на “нова архитектура на сигурност” – трансформациите в света и системните рискове

Автор: Проф. д-р Динко Динков дата: 01/07/2009 (Брой 4 2009г.) от 17 до 23 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Доклад, изнесен на кръглата маса на тема “Новата архитектура на европейската сигурност в светлината на предложенията на президента на Русия Д. Медведев”, организирана по инициатива на Националното движение “Русофили”, Международния обществен фонд “Руски фонд на мира”, с участието на Националната асоциация за международни отношения (НАМО), Българското дипломатическо дружество (БДД), Центъра за европейски и международни изследвания, Руския културно-информационен Център.

Докладчикът отбелязва се, че руската външнополитическа инициатива предизвиква коментари на експерти, които са полезни натрупвания в търсенето на решения и споделя някои съображения, които имат отношение към лансираните идеи и към някои аспекти на дискусията. По-нататък се обръща внимание на някои разминавания в иначе добрата инициатива на президента Медведев, като това, че инициативата е изключително държавно ориентирана; робува се на досегашни принципи на организиране на международните отношения и нормите за тяхното регулиране и се абсолютизира Устава на ООН; набляга на “юридически задължаващата форма на обезпечаване на общи гаранции за сигурността” и абсолютизира ролята на “новия Договор за европейска сигурност” и т.н.

За автора

Д-р Динко Динков е преподавател в катедра "Международни отношения" при Университета за национално и световно стопанство.

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ