ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Бъдещето на разузнаването и специализираните разузнавателни и контраразузнавателни структури на транснационалните корпорации

Автор: Боян Чуков дата: 01/06/2010 (Брой 3 2010г.) от 23 до 30 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Доклад, изнесен на научната конференция „Стопанското разузнаване като част от бизнес културата на 21 век”, организирана от Балканския форум по сигурността, Центъра за изучаване на рисковете и сигурността към НБУ, Националната асоциация за международни отношения (НАМО), Института по публична администрация на сигурността, Академията на МВР, Асоциацията на разузнавачите от запаса (АРЗ).

Авторът отбелязва, че информационната революция променя коренно познатите формули за управление. Налага се мислене, което се основава не на последователни логически умозаключения, а на мисленето не с тезиси, а с образи. Очакват се радикални промени в света, човечеството излиза от петата технологична вълна (микроелектроника) и навлиза в шестата (нано, био, инфо и когнито) наречена NBIC-конвергенция. Това е бъдещето, а днесвсе още активно работят структурите на предишната епоха, които се модернизират ежедневно, въпреки че в един недалечен момент ще достигнат до своя технологичен таван и ще започнат да губят ефективност.

По-нататък авторът разглежда дейността на разузнавателните структури в частния сектор на България, създадени след 1989 г.; основни параметри на специалните структури на ТНК; пълномощията на ръководителите на собствените специални структури; отношенията с действащото законодателство; взаимоотношенията между кризисните структури на разните корпорации; аналозите в държавните специални служби  и т.н.

За автора

Политически анализатор от Православен център „Св. Иван Рилски”

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ