ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Предизвикателства при демократизирането на системата за управление на Афганистан

Автор: Станчо Димитров дата: 01/06/2010 (Брой 3 2010г.) от 111 до 120 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Основен проблем за стабилизирането и възстановяването на Афганистан e забавеното и непланомерно прилагане на икономически и социални мерки, както и неадекватното използване на ресурсите и механизмите на държавата и на международната общност за подобряване на живота на обикновения афганистанец, което от своя страна води до засилване на позициите на бунтовниците сред местното население.

Според автора конфликтът в Афганистан има алтернативни решения. Доколко тези решения са работещи и правилни се доказва само с прилагането им след провеждане на детайлни анализ. Очевидно е, че усилията на международната общност са насочени към изграждане на работеща администрация и на способни, добре подготвени местни сили за сигурност.

Авторът разглежда по-обстойно въпросите свързани с утвърждаване на демократичната система на управление в Афганистан – Камарата на представителите  и Провинциалните съвети; структурата на правителството; органите на местната власт; правосъдната система.

За автора

Завършил курс на обучение в "US Nawal War College" и "US Joint Forces Staff College". Участвал  в четвъртия военен контингент от БА в мисията в Ирак, като щабен офицер и в мисията в Афганистан, като офицер по планиране на операции в Съвместното командване на ISAF.
Докторант в катедра "Администрация и управление" на Варненски свободен университет.

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ