ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Съвременен поглед върху световното задкулисие и неговата проекция в България

Автор: Проф. д-р Евгений Гиндев дата: 01/04/2010 (Брой 1-2 2010г.) от 5 до 28 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Авторът отбелязва, че трудно може да се намери проблем, с който толкова да се спекулира на политическо и на комуникационно равнище, като въпроса за така нареченото „световно задкулисие”, което в общественото пространство е по-популярно като “световна конспирация”. Трудно е да се даде вътрешно непротиворечиво определение (определение недопускащо възражения) какво е това конспирация. Това е причината понятието да се употребява когато падне и в най-различна интерпретация.

Разглеждат се различни тълкувания на юдео-масонството и неговото несъмнено, според автора, влияние върху живота и политиката на западните страни и върху глобалната  политика. Това, което е привнесено през  ХХ век е изградената тясна връзка между юдео-масонството, големия капитал и държавата (функционирането на това единство се нарича елитарни игри). Съвременното масонство е променило своята форма. Днешните масони рядко обличат ритуалната престилка – традиционните ритуали остават на заден план. По-голямата част от “масонската работа” се извършва не в ложите, а в различни затворени организации от масонски тип, така нареченото “бяломасонство” – в клубовете “Ротари”, “Пен”, “Магистериум” и други.

Според автора световен заговор е единството на ционистки, масонски и протомасонски организации със световния финансов капитал (известен най-ярък представител е Световната банка) и с държавни структури, което го прави изключително действен и ефикасен. Разглеждат се и различните тайни организации и мозъчни центрове, с позоваване на събития и мнения по тези въпроси на известни учени и политици, както и влиянието им в България.

За автора

Президент на Центъра за изследвания на отбраната. Преподавател в три университета.

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ