ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Китай – неотклонно по пътя на мирното развитие

Автор: Дай Бингуо дата: 01/06/2011 (Брой 2-3 2011г.) от 11 до 22 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Изложение на Дай Бингуо – член на Държавния съвет на Китайската народна република. Той анализира предложението за насоките на 12-ия Петгодишен план за икономическо и социално развитие на Китай, прието от Петия пленум на 17-ия Централен комитет на Китайската комунистическа партия (ККП), което очертава макрорамката за развитието на страната през следващите пет години.

В частта относно външните отношения е изразено многократно, че Китай твърдо стои на позицията за мир, развитие и сътрудничество, следва независима и самостоятелна мирна външна политика, придържа се към пътя на мирното развитие и към стратегията за отваряне към света, основана на взаимна изгода и взаимно печелившо сътрудничество, защитава своя суверенитет, сигурност и интереси на развитие и е готов да работи с други страни за изграждане на хармоничен свят на траен мир и общ просперитет. Такава, според автора, е външната позиция на Китай, неговия път на развитие, цели и начини за постигане на тези цели.

За автора

Член на Държавния съвет на Китайската народна република. Член на ХV, ХVІ и на ХVІІ Централен комитет на Китайската комунистическа партия. Бил е заместник-министър и партиен секретар на Министерството на външните работи на КНР. Дейността му като държавник и политик е в сферата на китайската външна политика и на международните отношения.

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ