ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Съвременното състояние на руско-българските отношения

Автор: Юрий Исаков дата: 01/06/2011 (Брой 2-3 2011г.) от 23 до 28 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Статията е подготвена специално за сп. „Международни отношения” от Н.Пр. Юрий Исаков, посланик на Руската федерация в Република България.

За голяма част от политиците е очевидна простичката и неизменна истина – ако България поддържа високо равнище на отношенията си с Русия, тя ще има и по-голяма геополитическа тежест като европейски партньор и член на световната общност. Настоящият руско-български диалог може да бъде определен като динамичен и наситен, според автора, който посочва различните взаимни посещения, инициативи и мероприятия между двете страни в съвременния период.

Освен това, дори самото изброяване на всички посещения и преговори на ниво заместник-министри, ръководители на крупни корпорации, не само в сферата на енергетиката, но също и в областта на транспорта, здравеопазването, образованието, културата, науката и технологиите, и анализът на тяхната съдържателна страна е достатъчно показателно за перспективите на отношенията. Зад всяко подобно посещение стоят нови договорености, позволяващи и занапред да се разширява сътрудничеството между двете държави. В този контекст първо място заема състоянието на двустранните търговско-икономически връзки, което авторът разглежда по-обстойно.

За автора

Извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ