ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Външната политика – поле за постигане на консенсус

Автор: Кристиан Вигенин дата: 01/06/2011 (Брой 2-3 2011г.) от 79 до 82 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

В изказването си на публичната дискусия “България в ЕС: Национална сигурност, външна политика и отбрана”, организирана от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, Кристиан Вигенин отбелязва, че Управленския проект на БСП засега представлява рамка, в която са заложени основните приоритети и елементи и тази рамка ще продължи да бъде доразвивана докато се стигне до момента когато всички управленски проекти ще придобият завършен вид и лесно ще бъдат превърнати в програма за управление в този сектор.

Отбелязва се, че обикновено външната политика е поле на консенсус и като че ли сферата на външната политика е най-малко критикувана област, особено след като са изяснени стратегическите цели на България, именно членството в Европейския съюз и в НАТО.

Посочва се, че на първо място в бъдещите планове е силното присъствие на България в европейската политика. Конкретно става дума за политиката на разширяване; политиката на съседство; Дунавската стратегия, Черноморската синергия, и усилията за развитието на общата енергийна политика на Европейския съюз. Също се подчертава необходимостта да се положат повече усилия за по-активна политика на страната в Югоизточна Европа.

За автора

Председател на Комисията по европейските въпроси и контрол над европейските фондове в 44-то НС.

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ