ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Стратегически ориентири в борбата срещу трафика на хора

Автор: Проф. д-р Стефан Христов дата: 01/12/2011 (Брой 5-6 2011г.) от 137 до 146 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Стратегическата визия за противодействие на трафика на хора през ХХІ век е представена в редица договори, споразумения, спогодби, декларации, конвенции, протоколи, директиви, меморандуми, доклади и други документи на Организацията на обединените нации, Съвета на Европа, Европейския съюз, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, НАТО и други международни организации. Трафикът на хора е глобален феномен, който непосредствено засяга цялата цивилизация. Той е огромна заплаха за свободата и сигурността на човешката личност.

Авторът отбелязва, че стратегически ориентири за изкореняването и премахването на престъпната търговия с човешки същества са повишаването на жизнения стандарт, подобряването на качеството на живота, разширяването на потенциалните възможности, гарантирането на сигурността на населението, намаляването на персоналната уязвимост, редуцирането на риска в жизнената среда и други. 

За автора

Директор на Центъра за стратегически изследвания в отбраната и сигурността, катедра „Национална и регионална сигурност” и преподавател в катедра „Национална и регионална сигурност” в УНСС. Преподава стратегическо управление в отбраната и сигурността. В периода 2009-11 г. ръководи проект за научни изследвания „Социално-икономически аспекти на трафика на хора”.

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ