ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Китайските инвестиции в България – нови тенденции в икономическото и търговско сътрудничество

Автор: Д-р Мариана Малинова дата: 01/06/2011 (Брой 2-3 2011г.) от 117 до 138 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Посочва се, че България безспорно има интерес да разширява двустранната търговия с КНР, която към настоящия момент е най-големият търговски партньор на страната от Азия. Анализират се въпросите в каква област китайските инвеститори в България проявяват интерес и кои са големите китайски инвеститори в страната ни на сегашния етап. Подробно и поименно са разгледани големите китайски проекти в България през последните години, както и такива, които са в процес на преговори – инфраструктурни, енергийни; проекти в областта на селското стопанство, стоки за бита и производството на бяла техника; изграждане на индустриални зони.

Проследени са посещенията и преговорите на различни равнища между представители на двете държави за по-нататъшното развитие на взаимното плодотворно сътрудничество.

За автора

Научен сътрудник от Института по история (БАН) и преподавател по стара китайска история, история на Средновековен Китай, нова и най–нова китайска история и много други курсове по китайска културология в катедра „Езици и култури на Източна Азия” в СУ „Св. Климент Охридски”. Завършила в Пекин, доктор по стара китайска история. Специализирала китайска култура в Мертън Колидж, Оксфорд и многократно в Китай.

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ