ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Изключително полезна, необичайна и граждански смела научна книга

Автор: Доц. д-р Николай Слатински дата: 01/06/2011 (Брой 2-3 2011г.) от 191 до 198 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

За книгата на Мария Чавдарова, „Държавно управление на балканските страни”, София, Университетско издателство „Стопанство”, УНСС, 2011

Във време на ултрапазарни, свръхлиберални, хиперконкурентни и мегамеркантилни обществени и междучовешки отношения в България, при тези ескалиращи процеси на обезценяване и разграждане на интелектуалните и креативните традиции, нагласи и потребности у нашия народ, както и насред властовите стремежи да се досъсипе родната наука чрез погром върху ключови за нея институции (БАН, ВАК), съпроводени при това с управленски амбиции за деградиране и ерозиране на държавното висше образование (в т.ч. в областта на националната и международната сигурност), рецензии за дисертации, хабилитационни трудове и монографии се пишат главно поради задължение, заради хонорар или като символичен приятелски или колегиален жест.

Ала при мен мотивацията да напиша тази рецензия е коренно различна, независимо, че от години ме свързват творчески и човешки отношения с доц. д.ик.н. Мария Чавдарова; независимо, че тя е казвала добра дума и е давала приятелско рамо за книгите ми и моите придвижвания по научната стълбица.

За автора

Секретар по националната сигурност на президента на Република България Георги Първанов

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ