ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Следкризисното възстановяване и преустройството на световната финансова система

Автор: Доц. д-р Васил Сивов дата: 10/01/2011 (Брой 1 2011г.) от 59 до 68 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Авторът отбелязва, че текущата икономическа криза позволи да се извлекат съществени поуки, засягащи регулирането на съвременната финансова система. Взаимната обвързаност на институциите, влиянието на дейността на всяка от тях върху стабилността на системата, системните рискове би следвало да бъдат включени в модела на управление, но нито компаниите, нито регулиращите органи им отделят необходимото внимание.

Посочва се, че по време на състоялите се срещи на лидерите на Г-20, посветени на финансовата криза през периода 2008-2010 г. е постигната договореност относно необходимостта да се реформира системата за регулиране на финансовия сектор. Лайтмотив за измененията трябва да бъде повишаването отговорността на институциите за приеманите решения и поеманите рискове. В съответствие с постигнатата договореност провежданите реформи засягат различни институционални аспекти на финансовия сектор. Авторът анализира и националното и наднационално равнище на регулиране.

За автора

Д-р по икономика, преподавател по Международни икономически отношения и европейска интеграция в Катедра „Международни икономически отношения” на стопанския факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Автор на 4 монографии, редица студии и статии в научния и периодичен печат.

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ