ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Управлението на риска – предизвикателство пред системата за сигурност

Автор: Юлий Георгиев дата: 20/12/2012 (Брой 6 2012г.) от 25 до 32 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Необходимо е отново да се възобнови научния и експертния диалог по въпросите на внедряването на управлението на риска в институциите от системата за сигурност, тъй като предстои да бъдат взети и реализирани редица законодателни и управленски решения за ускоряване на реформите и модернизирането на сектора за сигурност. Те са ориентирани към доизграждането на системата за сигурност и разузнавателната общност на страната, дооформянето на концептуалната и правно-институционалната им рамка, внедряването на нови ефективни механизми в управлението, включително за формирането и вземането на решенията по националната сигурност. Проблеми, които в изключително голяма степен са свързани с приложението в държавното управление на най-съвременните концепции и технологии, преди всичко прогресиращата концепция за управлението на риска.

За автора

Хоноруван преподавател в магистърска програма “Национална сигурност” и по “Международна и национална сигурност” в катедра “Международни отношения” на УНСС, както и в катедра “Медии и сигурност” на Университета по библиотекознание и информационни технологии.
Бил е директор на НСС (1995-1997); председател на УС на Фондация Риск Мениджмънт Институт – България. Автор на “Българските специални служби с поглед към обединена Европа”. Подготвя се за печат новта му книга “Управление на риска в сигурността”.

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ