ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Една от най-големите фигури на Освободителната война – генерал Столетов

Автор: Олга Суслина дата: 02/04/2013 (Брой 2 2013г.) от 115 до 124 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Исторически очерк за живота и дейността на Николай Григориевич Столетов, базиран на документи от Държавния архив на Владимирска област, Голямата съветска енциклопедия, Съветската военна енциклопедия, Съветската историческа енциклопедия, Мемориалната къща-музей на Столетови и др., както и на спомени на видни военни и политически дейци и историци-изследователи. Отбелязва се, че най-значимата страница в биографията на генерал Столетов е участието му в Освобождението на България от петвековното османско робство.
Да се ​​проследи ярката кариера на Н.Г. Столетов дават възможност иснимки, гравюри, модели на оръжия от втората половина на XIXвек. Сред разнообразието от материали важна роля играят експонатите, предоставени от  България: най-високите награди на българската държава, с които е бил удостоен Н.Г. Столетов, униформи на български опълченци, копия на документи.

За автора

Олга Николаевна Суслина е старши научен сътрудник във Владимиро-Суздалския музеен резерват; попечител на Мемориалната къща-музей Столетови във Владимиро-Суздалския музеен резерват, Русия.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ