ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Ще се появи ли разделение про-/анти-Европа на национално ниво в Република Финландия

Автор: Емил Георгиев дата: 11/09/2013 (Брой 4 2013г.) от 49 до 54 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Въпросът за европеизирането на политическите партии в държавите-членки на Европейския съюз буди все по-голям интерес сред учените, изследващи европейската политика. Несъмнено европейският интеграционен процес оказва силно влияние върху националните политически партии.
Възможно е европеизацията да окаже влияние върху традиционните национални кливиджи, променяйки доминиращото измерение ляво-дясно.
На национално ниво в Република Финландия антиевропейските партии нямат голяма електорална подкрепа. Ето защо политическите партии в скандинавската страна показват една по-мека позиция спрямо европейската интеграция. За възраждането на политическото измерение ляво-дясно във Финландия важно значение има въпросът за Европа, но без той да води до появата на нов ясно разграничим кливидж.

За автора

Магистър по икономика от УНСС и бакалавър по европеистика от СУ. Специализирал в Германия и Гърция. Аташе в Генерална дирекция „Политически въпроси” в Министерството на външните работи. Работил е като консултант по въпросите на възможностите за европейско финансиране и разработване на европейски проекти по оперативните програми.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ