ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

България да намери оптимален баланс между националните си отговорности, съюзническите ангажименти и регионалното сътрудничество

Автор: Тодор Чуров дата: 04/12/2013 (Брой 5-6 2013г.) от 15 до 22 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Доклад на заместник-министъра на външните работи Тодор Чуров на XI-та международна конференция “Сигурността в Югоизточна Европа – в търсене на интелигентни решения” (11 септември 2013 г.).
Рисковете пред сигурността  са във все по-голяма степен трансгранични и не се вписват в познатите класически измерения, тъй като предизвикателствата често се зараждат и развиват далеч извън границите на евроатлантическото пространство, в различна културна, езикова и цивилизационна среда. Платформата на България по отношение на трети страни и регионални проблеми е членството в ЕС и НАТО. Двете организации разработиха редица инициативи, очертаващи видим интерес за по-ефективно сътрудничество и трайна стабилизация в евроатлантическата зона, част от която са Западните Балкани и Черноморския регион. Заслужава внимание подходът на ЕС и НАТО в търсене на възможности за интелигентни решения по комплекса от проблеми с регионален характер. Позицията на България по въпросите на сигурността в Черно море и Западните Балкани трябва да продължи да бъде те да се разглеждат не в тесни регионални рамки, а в по-широкия контекст на европейската и евроатлантическата сигурност.

За автора

Заместник-министър на външните работи на Република България.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ