ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Влияние на изграждането на автомагистрала „Черно море” в контекста на стратегическото планиране на регионалното развитие в Република България

Автор: Мирослав Мазнев дата: 04/12/2013 (Брой 5-6 2013г.) от 27 до 30 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Доклад на Мирослав Мазнев, заместник-министър на  регионалното развитие и благоустройството на конференциятаЧерноморскиятавтомагистрален пръстен – предизвикателстваи  перспективи” (11 ноември 2013 г.).
Автомагистрала „Черно море” е ключов елемент на националната и европейската транспортна мрежа, която ще спомогне за разширяване на трансграничното и регионалното сътрудничество в Черноморската зона. Черноморското сътрудничество има огромен научен, икономически, инфраструктурен, социален и културен потенциал за развитие в  контекста на интегрираните  макрорегионални стратегии за развитие  и интегрирана морска политика на ЕС. Изграждането на АМ „Черно море” следва да се разглежда като част от дейностите, необходими за постигане на целите на кохезионната политика за намаляване на различията между регионите в рамките на Европейския съюз. Магистралата ще създаде условия за осъществяване на комбинирани превози на товари „море-река“ през международните пристанища Варна, Бургас и Русе, т.е. по европейските транспортни коридори №7 и №8, което ще допринесе, както за усъвършенстванетона транспорта, така и за развитието на регионалната икономика.

За автора

Заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството на Република България.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ