ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Реформите и влиянието им върху Китай и света след Третия пленум на ХVІІІ конгрес на ЦК на ККП – очаквания, анализи, прогнози

Автор: Мариана Малинова Тиен дата: 04/12/2013 (Брой 5-6 2013г.) от 121 до 134 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Статията третира проблеми, свързани с провелата се от 9-ти до 12-ти ноември 2013 г. в Пекин Трета Пленарна Сесия на 18-тия Конгрес на ЦК на ККП. Освен информативната си насоченост, свързана с централната тема и реформите, статията има по-скоро аналитичен характер, дискутирайки реформаторските сектори, очакванията на китайското общество, различните предизвикателства, пред които е изправено новото ръководство на Партията в най-многолюдната страна в света, както и влиянието на резултатите от Пленума не само върху втората най-силна глобална икономика,  но и върху цялото човечество.

За автора

Китаист в Института за исторически изследвания към БАН; доктор по китайска история. Има многобройни специализации в различни китайски университети и институти към Китайската академия на науките и докторантура по китаистика в Мертън Колидж, Оксфорд.  Преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, ФКНФ, Център за източни езици и култури по китайска история и културология (2006-09); от 2011 г. преподава в Пекинския университет за чужди езици.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ