ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Посткомунистическата криза и появата на „Европа” като нов символен център

Автор: Емил Георгиев дата: 04/12/2013 (Брой 5-6 2013г.) от 155 до 158 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

След промените в бившия Източен блок много силно се изразява стремежът на новите демокрации да станат членове на Европейския съюз. Никога досега в историята не се е говорило толкова много и с такава интензивност за Европа. Причините за това са многобройни. Чрез инициативата „Източно партньорство” Европейския съюз се стреми да се постигне социално-икономическа стабилност и подобряване на инфраструктурата в страните-партньори.

Единството на интересите е много важно за процеса на разширяване на Европейския съюз, но не по-маловажно е и създаването на чувство за принадлежност към Обединена Европа. Бъдещите две-три десетилетия са свързани непосредствено с европейската интеграция и доизграждането на уникалния образ на Европа като нов символен център за новите демокрации.

За автора

Магистър по икономика от УНСС и бакалавър по европеистика от СУ. Специализирал в Германия и Гърция. Аташе в Генерална дирекция „Политически въпроси” в Министерството на външните работи. Работил е като консултант по въпросите на възможностите за европейско финансиране и разработване на европейски проекти по оперативните програми.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ