ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Православно-славянската цивилизация и кризата на глобализма в началото на ХХІ век: нов шанс

Автор: Д.ф.н. Едуард Попов дата: 14/02/2013 (Брой 1 2013г.) от 87 до 94 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

В доклада, изнесен на Втората съвместна конференция на Национално движение “Русофили” (НДР) и Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ), Москва с основна тема “Българо-руските отношения – фактор в цивилизационното развитие на Балканите” авторът анализира въпроса: Възможно ли е да се говори за съществуването на Славянска цивилизация? Отбелязва се, че и Русия, и България, както и  всички останали страни от православно-славянския свят масово са запазили само отделни компоненти на православната духовност и на автентичната славянска култура. Характерно е, че в славянските страни все по-често звучат гласове за ново славянско единство. Това, което бе немислимо само преди няколко години, постепенно се превръща в популярен интелектуален дискурс.
По-нататък авторът се спира върху дейността на А. Панарин – мислител в рамките на цивилизационния подход и социален философ.

За автора

Доктор на философските науки, началник на Черноморско-Каспийския център на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ).

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ