ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Опитът на Запада да използва България като антируски инструмент

Автор: Михаил Ширяев дата: 14/02/2013 (Брой 1 2013г.) от 95 до 100 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

В доклада, изнесен на Втората съвместна конференция на Национално движение “Русофили” (НДР) и Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ), Москва с основна тема “Българо-руските отношения – фактор в цивилизационното развитие на Балканите” се отбелязва, че Западната цивилизация априори е враждебна на Християнския Изток. Според автора страхът и омразата на Запада по отношение на православния Изток се дължи вероятно на това, че Западът, окончателно откъснат от единната църква през 1054 г., постепенно става светски и материален и съди за славяните по себе си. Западът вижда в борбата на Русия за свободата на православните стремеж на Москва да властва над света.
Авторът говори и за отношението на Запада към България, като твърди, че Западът иска да откъсне България от Русия не само, защото се бори за транспортните и енергийните потоци, не само за да създаде бариераоколо Русия, но и защото гледа на България като на военен плацдарм срещу Русия, а и по редица други причини.

За автора

Научен сътрудник на Санкт Петербургския Информационно-аналитичен център на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ).

 

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ