ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Един народ в две държави – опит за рационално системно решение на “македонския” въпрос

Автор: Минчев Чавдар, Пенков Димитър дата: 02/04/2013 (Брой 2 2013г.) от 45 до 50 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

В доклада си от конференцията „Балканите в ХХІ  век – българският поглед”, авторите изтъкватактуалността и значимостта на проблематиката, свързана с решаването на „македонския” въпрос, за обществото и за хората в България, в Република Македония и на Балканите. Съдбата на Балканите е резултат отсложно наслоение на нашествия и сменящи се  държавни образувания, на смесица на култури, цивилизации и етноси. Отбелязва се, че идеите за обединяване на етносите в единни национални държави са и един от най-значимите движещи фактори на държавно-политическото формиране, противопоставяне и конфронтация.По тези проблеми България, като държава и българите като етнокултурна общност никога не са имали единна концепция и последователно поведение. Авторите открояват някоивъзлови и водещи основни и в същото време силно различаващи се идеиза решаването на „македонския” въпрос.

За автора

Посланик Чавдар Минчев е изпълнителен директор на Националната асоциация за международни отношения (НАМО); главен редактор на сп. „Международни отношения; съиздател в „Издателско сдружение Международни отношения” (ИСМО).

Димитър Пенков е бил анализатор и ръководител на информационно-аналитични звена в системата на МВР; директор на Института за публична администрация. Член е на редколегията на сп. „Международни отношения”.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ