ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Нашата гледна точка относно разделянето на Палестина, катастрофата Ан-Накба и етническото прочистване

Автор: Д-р Ахмед Ал Мадбух дата: 20/06/2013 (Брой 3 2013г.) от 11 до 14 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Слово на Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух на кръглата  маса на тема  "65 години след разделянето на Палестина мир няма". Отбелязва се, че приетата от Общото събрание на ООН на 29 ноември 1947 на резолюция №181 за разделяне на Палестина на две държави – арабска и еврейска и зона под международно управление, обхващаща Йерусалим и Витлеем е несправедлива. Според Н.Пр.Ахмед Ал Мадбух,  Ан-Накба – катастрофата, сполетяла палестинския народ, е най-голямата операция по етническо прочистване, разруха, прогонване на един мирен народ.
Посочва се инициативата за мир, която издига през 1988 г. палестинското ръководство, състояща се в създаване на палестинска държава върху цялата територия, окупирана от Израел през Юнската война от 1967 година.

За автора

Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух  Извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България. Доайен е на Дипломатическия корпус в България на арабските посланици в България. Завършил е политически науки в Ливанския университет в Бейрут и медицина в Русия. Изкарал е дипломатически курс в Московската дипломатическа академия. Член е на Организацията за освобождение на Палестина от 1984 г.; бил е секретар на Демократичната организация на палестинската младеж (1986-1990) и представител на Демократичния фронт за освобождение на Палестина в Руската федерация (1999-2008).

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ