ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Заетост и безработица в глобализиращия се свят

Автор: Емил Георгиев дата: 20/06/2013 (Брой 3 2013г.) от 41 до 50 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Понятието “глобализация” предизвиква различни  асоциации. За едни това е пътят към икономически и обществен прогрес. Други приписват именно на глобализацията разширяването на пропастта между бедните и богатите държави. Всъщност надеждите за ускорено икономическо и социално развитие и опасенията от вредни последствия за страни, региони и групи си дават среща в споровете за  причините и протичането на глобализацията. Изгодите от намалянето на  значението на националните граници са безспорни.
Либерализирането на движението на стоките и производствените фактори е от важно значение за икономическото развитие на страните и глобализирането на света. Новите гъвкави форми на труда отразяват еластичността на трудовите пазари, свързана с необходимостта от адаптация към  значимите промени в структурата на отделните  икономики.

За автора

Магистър по икономика от УНСС и бакалавър по европеистика от СУ. Специализирал в Германия и Гърция. Аташе в Генерална дирекция „Политически въпроси” в Министерството на външните работи. Работил е като консултант по въпросите на възможностите за европейско финансиране и разработване на европейски проекти по оперативните програми.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ