ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Комуникационната активност на българските евродепутати в социалните медии – изследователски проект

Автор: Д-р Иво Инджов, Михайрина Димитрова дата: 23/04/2014 (Брой 2 2014г.) от 63 до 84 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Общуването чрез социалните мрежи се превръща все повече от пространство за политическа комуникация в сфера, в която директно се прави политика. Евродепутатите, като специфични политически актьори имат уникалния шанс да се възползват от тази нова насока на развитие на Мрежата, да направят дейността си много по-видима. По този начин потребителите получават възможност да станат съучастници в правенето на европейската политика.  

Даденото проучване има за цел да изследва въпроси като: Как евродепутатите използват социалните медии, за да популяризират дейността си и  работата на Европейския парламент? Как правят кампании в тях? Как реагират на шансовете и рисковете в това сравнително неразработено пространство за комуникация и правене на политика?Този проект е фокусиран главно върху проучването на активността на българските евродепутати в социалните медии и по-конкретно във фейсбук, туитър и блоговете им. Резултатите от проучването позволяват да се направят изводи и препоръки за по-активни и просветени  комуникация и дигитално участие в политическите процеси.

За автора

Д-р Иво Инджов е медиен експерт и политолог, преподавател в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Член е на Управителния съвет на Института за модерна политика.

Михайлина Димитрова е журналист, експерт по европейска интеграция.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ