ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Учредяване на Балканска парламентарна асамблея

Автор: Георги Пирински дата: 23/04/2014 (Брой 2 2014г.) от 31 до 32 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Информационно съобщение на Втората ежегодна конференция Балканите в XXI век – българският поглед на тема „България и регионалното сътрудничество” (УНСС, 18 март 2014 г.).

Първата сесия на Балканската парламентарна асамблея се очертава да се състои на 10 май тази година в Букурещ. Тя предлага важен формат, в който да се организира съществена дискусия за това какво е днес положението на региона. Членове ще са парламентите на 12 страни, като всяка делегация ще има право на един глас, а всяка делегация ще се състои от три до пет парламентаристи. Съгласувано е да има три постоянни комитета: - икономика, инфраструктура и енергетика; - правосъдие, вътрешни работи и сигурност; - социално развитие, образование и наука. На първата сесия в Букурещ ще се приеме декларация с процедурните правила, по които ще действа Асамблеята. Ще се гласува и председателството, секретариата, бюджета и правните въпроси.

За автора

Член на Европейския парламент от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите. Програмен директор на  Фондация „Солидарно общество”. Министър на външните работи на България (1995-1997).

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ