ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Нови възможности за развитие на транспортната инфраструктура на Балканите

Автор: Чавдар Минчев дата: 01/12/2014 (Брой 5-6 2014г.) от 157 до 164 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Чавдар Минчев, зам. -председател на Форума за балкански транспорт и инфраструктура, изпълнителен директор на Националната асоциация за международни отношения, анализира отличителните черти, някои оценки и слабости на сегашното развитие на транспортната инфраструктура на Балканите, както и основните предпоставки и условия за нейното успешно развитие днес в региона. Посочва се необходимостта от общи концепции и действия, които от една страна да обвържат националните интереси, а от друга да преодолеят  тяхната ограниченост и взаимно противопоставяне.

За ефективно насочване на политическите и организационните дейности и решения и особено за  осигуряване на необходимия финансов ресурс, както и с оглед търсенето на подходящи финансови инструменти е необходима обща стратегия за развитието на балканската транспортна инфраструктура. Тази стратегия има две основни възможни и еднакво важни форми  – концептуална и нормативна.

Реализацията на транспортни регионални проекти изисква наличието на ангажирани наднационални структури. Ще бъде особено целесъобразно създаването на Асоциация за общобалканска транспортна инфраструктура и полагане основите на общ механизъм за стратегическа координация. 

За автора

Посланик Чавдар Минчев  е Председател на Издателския съвет и главен редактор на списание "Международни отношения", Изпълнителен директор на Националната асоциация за международни отношения - НАМО, Зам.-председател на Форума за балкански транспорт и инфраструктура - ФБТИ.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ