ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

За някои „грешки” в американската близкоизточна политика

Автор: Цонева Мирослава Цонев Киряк дата: 01/12/2014 (Брой 5-6 2014г.) от 187 до 198 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Статията „За  някои „грешки” в американската близкоизточна политика” на  акад. Киряк Цонев и д-р Мирослава Цонева анализира някои събития в Близкия изток през последните месеци – гражданската война в Сирия, намесата на чужди сили в нея, възникването на Ислямска държава, американската роля за налагането на ислямизма като водеща идеология и сила в района и опасността, която неговите експанзионистични стремежи  създават не само за региона, но и за мира в целия свят, а конкретно и за България. Анализират се днешните американски опити да се отърси вашингтонската администрация от отговорността, която носи за създалото се положение и да прехвърли решаването на проблема върху други арабски и неарабски държави. Изтъкната е продължаващата нелогична американски позиция на враждебност спрямо режима.

За автора

Киряк Цонев е дипломат, журналист и писател. Първият арабист в съвременната българска дипломация. Работил е в посолствата на България в Дамаск, Кайро и Алжир, бил е посланик в Алжир и Мавритания и първи български консул в Обединените арабски емирства. Преподава в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград.

Мирослава Цонева е доктор по международно право; преподавател по международни отношения в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Благоевград; автор и съавтор с Киряк Цонев на няколко научно-изследователски книги.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ