ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Информация и образи в съвременните конфликти и малките войни

Автор: Д-р Боян Хаджиев дата: 11/12/2015 (Брой 5-6 2015г.) от 163 до 170 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Основната цел на настоящата публикация е да демонстрира въздействието на новите комуникационни инструменти (като Интернет) върху съвременните ниско интензивни конфликти (НИК). Тези конфликти са разгледани от гледна точка на класическото им дефиниране, съсредоточаващо се върху контрола над информацията. В съвременния контекст новите технологии поставят този контрол под въпрос и на преден план излизат образите, които се изграждат в информа­цион­но-конфликтната среда. Тези образи определят „победителя“, а самите те зависят от успешното използване на информацията като оръжие.

За емпирична основа на изследването eприложен анализ на случай, демонстриращ ключовото значение на новите технологии за постигане на успех в ниско интензивните конфликти.

За автора

Д-р по политология; главен асистент в катедра „Международни отношения“, Факултет „Международна икономика и политика” на Университета за национално и световно стопанство. Участвал в редица международни конференции в Холандия, Швеция и Ирак. Интересува се от различни аспекти на международната сигурност и международните отношения.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ