ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Европа на регионите и най-развитите урбанизирани територии в България

Автор: Доц. д-р Камен Петров дата: 11/12/2015 (Брой 5-6 2015г.) от 195 до 224 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Новата визия за Европа на регионите започва и протича с наличието на два процеса, интеграция и дефрагментация.Социално-икономическото развитието на българската държава в големи исторически периоди почти винаги е зависело от състоянието на българските градове и вграждането на тяхното развитие в националния пазар и в близките до нас големите пазари и геоикономически центрове. В хронологически порядък българските градове винаги са били моторите на българската икономика, покрай тях се е съсредоточавал големия  потенциал за духовен подем, социално-икономическо развитие и реализация на  националните приоритети.

Интересът към седемте най-големи български градове се засилва и от създаването  на Холдингов фонд по Съвместната европейска инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони (JESSICA). В качеството си на Холдингов фонд, Европейската инвестиционна банка ще създаде Фондове за градско развитие за седемте големи града в България – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен, които да започнат реалното финансиране на проекти чрез дялово участие, заеми или гаранции.

За автора

Преподава в УНСС, катедра "Регионално развитие" на факултет „Управление и администрация“; специалист по проблемите на геоикономиката и регионалното развитие. Автор на редица публикации и по проблемите на геополитиката, политологията и международните отношения. 

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ