ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Образът на Русия в българските СМИ – на кръстопът между участието в глобалната политика и историческата памет на българите

Автор: Чавдар Минчев дата: 28/11/2016 (Брой 5-6 2016г.) от 7 до 14 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Председателят на Издателския съвет и главен редактор на сп. „Международни отношения”, посланик Чавдар Минчев отбелязва, че образът на Русия в съвременния свят имат голямо значение не само за самата Русия, но и за развитието на процесите в глобалния свят. Основен въпрос в съвременните международни отношения все повече става въпросът за ценностите приети и утвърдени в една или друга част на света, коитосе зараждат, съществуват и развиват в конкретна политическа среда. Русия е активен привърженик на силната държава, на независимата външна политика, на опазването на културната и религиозната самобитност, неделимостта на правата и задълженията на човека в обществото. В ерата на глобализацията самият имидж на страната се превръща в основна ценност.Образът на Русия беше и продължава да бъде един от основополагащите въпроси на обществения живот в България. В отношението на българите към Русия доминира идеята за общия славянски произход, близостта на езика, православието и т.н. Отношението на българите към Русия както на политическо равнище, така и в ежедневието е биполярно. Русофилството или русофобството винаги са разделяли и обществото и политическия елит на страната, което намира своето отражение и в българските СМИ.

За автора

Посланик Чавдар Минчев  е Председател на Издателския съвет и главен редактор на списание "Международни отношения", Изпълнителен директор на Националната асоциация за международни отношения - НАМО, Зам.-председател на Форума за балкански транспорт и инфраструктура - ФБТИ.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ