ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Програми и фондове на Европейския съюз за финансиране на проблемите на миграцията

Автор: Д-р Светлана Кинева дата: 06/07/2017 (Брой 3 2017г.) от 71 до 88 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

Авторът отбелязва, че финансирането на проблемите на миграцията излиза на преден план в дневния ред на Европейския съюз в резултат на продължаващата криза, която разкрива проблеми в политиката в тази област. Новите реалности налагат създаването на ad hoc документи и мерки като Дневният ред за миграция, Средиземноморският маршрут, Балканският път, Механизмът за бежанците в Турция. Това от своя страна е свързано с осигуряване на адекватно финансиране, което е заложено в два приоритета от Многогодишната финансова рамка: Приоритет 3: Сигурност и гражданство и Приоритет 4: Глобална Европа.

Поставянето на проблемите на миграцията и сигурността като приоритет в дневния ред на Европейския съюз изисква увеличаване на финансирането по съответните програми и фондове и води до „натиск“ върху бюджета на ЕС. Това разкрива редица слабости при управлението и поставя предизвикателства за определяне на критерии за бюджетна ефективност, одобряване на финансирането и разпределение на средствата по отделни дейности. 

За автора

Магистър по „Международни отношения“ от УНСС и доктор по политология. Интересът към темата за миграцията и управлението на средствата от ЕС е породен по време на кратката є работа в Европейската комисия и Европейския парламент. 

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ