ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

IN MEMORIAM

Автор: АРЗ, НА “Сигурност”, НАМО дата: 05/10/2020 (Брой 4 2020г.) от 126 до 127 страница  

СБОГОМ ПРИЯТЕЮ!

 

Събрали сме се днес, за да изпратим нашия началник - генерал Любен Гоцев. Ние, разузнавачите от ПГУ – ДС,  винаги сме се отнасяли с дълбоко уважение към неговия богат жизнен път, преминал в утвърждаване на най-светлите социални идеали на човечеството, на които той остана верен докрай.

Генерал Гоцев постъпва в разузнаването  през 1961 година, като изминава професионалния път от оперативен работник до зам.началник на ПГУ.  За  нас, българските разузнавачи, генерал Гоцев бе пример за дългогодишна вярна  служба в системата на националната сигурност. Ние никога няма да забравим неговата твърдост и достойнство, с които той защитаваше името и честта на българския разузнавач.

По време на своята разузнавателна дейност зад граница като резидент в Ню-Йорк  и по-късно като зам.-началник  на ПГУ-ДС, той прояви висок професионализъм и компетентност. В ролята му на политически деец и общественик, като дългогодишен зам.-министър и министър на външните работи неоценим е неговият принос  в усъвършенстване организацията на  външнополитическата и дипломатическа дейност в системата за национална сигурност на Република България.

Ние, разузнавачите от АРЗ, винаги сме били признателни за неговия дискретен принос и  ролята му в създаването и утвърждаването на Асоциацията на разузнавачите от запаса като една от най-дейните  неправителствени организации в системата за национална сигурност, обединила  разузнавачите на ПГУ-ДС, с чест и достойнство изпълнявали своя дълг към Родината.
 

Уважаеми колеги и приятели,

С кончината на генерал Любен Гоцев ние губим един от големите  разузнавачи, емблематична фигура на една отиваща си епоха в българското разузнаване. Епоха, която генерал Гоцев изживя активно, отговаряйки успешно на предизвикателствата на времето.   Ние сме уверени, че  историята - безпристрастната съдница  ще запише името на генерал Любен Гоцев сред  достойните български разузнавачи – защитници на националните интереси на Българи

От името на всички членове на Асоциацията на  разузнавачите от запаса, Национална асоциация „Сигурност“ и Националната асоциация за международни отношения, Ви уверяваме, че в паметта и сърцата си ще запазим завинаги спомена за РЪКОВОДИТЕЛЯ, ДИПЛОМАТА и РАЗУЗНАВАЧА  генерал Любен Гоцев.

     

ПОКЛОН, ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД  СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!
 

УС НА АСОЦИАЦИЯТА НАРАЗУЗНАВАЧИТЕ

УС НА НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ „СИГУРНОСТ”

НС НА НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ

12.10.2020 г. , София                      

           

 
  • КЛЮЧОВИ ДУМИ
  Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ