ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Колко външна политика има в едно регионално председателство?

Автор: Д-р Любомир Кючуков дата: 06/07/2021 (Брой 3-4 2021г.) от 11 до 14 страница  
ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ Е НЕОБХОДИМО ДА ИМАТЕ АБОНАМЕНТ!
АКО ИМАТЕ АБОНАМЕНТ, МОЛЯ ВЛЕЗТЕ ВЪВ ВАШИЯ ПРОФИЛ ИЛИ СЕ АБОНИРАЙТЕ.
ВХОД | РЕГИСТРАЦИЯ

България подаде заявка, че отново иска да има външна политика. След повече от десетгодишно прекъсване – когато предпочете да разтвори своите позиции и интереси в общоевропейските, вместо да даде принос за формирането на международните подходи на ЕС. При това по една достатъчно сложна и политически нееднозначно натоварена идея, каквато е Инициативата „Три морета“.

Ще успее ли България да навигира в успешно в „трите морета“ – това бе въпросът, чиито отговор търсеха участниците в конференцията „Инициативата „Три морета“: между геополитическата конфронтация и прагматичния реализъм“, организирана от Института за икономика и международни отношения и Фондация „Фридрих Еберт“ на 10 юни 2021 година.

За автора

Дипломат от кариерата. Доктор по политология. Член на Съвета по евроинтеграция в Министерския съвет и на Съвета по европейска и евроатлантическа интеграция при президента на България (2001-2005 г.). От 2005 до 2009 г. е заместник-министър на външните работи, а от 2009 до 2012 г. - посланик на България в Лондон. В момента е директор на Института за икономика и международни отношения. Председател на Издателския съвет на сп. „Международни отношения“.

    Други статии по темата
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ