ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Министър Павлова представи приоритетите на Българското председателство пред ръководството на ДПС

Българско председателство на Съвета на ЕС 2018  

„Вярвам, че е важно да опитаме в добър диалог и в името на общата ни кауза – България, да имаме успешно първо председателство на Съвета на ЕС.“ Това заяви министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова на среща днес с ръководството на ДПС, с което тя завърши серията от обсъждания с всички парламентарно представени партии, посветени на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. През изминалата седмица важните теми на председателството министър Павлова дискутира с парламентарните групи на ГЕРБ, „БСП за България“, „Обединени патриоти“ и ВОЛЯ.

„По време на разговорите с ДПС в работен порядък посочих интензивната подготовка на българската държава за първото ни председателство на Съвета на ЕС. Фокус бе поставен върху въпросите за бъдещето на Европа, Многогодишната финансова рамка, кохезионната политика след 2020 г., върху сигурността и миграцията, дигиталния дневен ред, както и върху влизането на България в Шенгенското пространство и в Еврозоната“, посочи министър Павлова. Тя добави, че на срещата е била обсъдена също ключовата тема за Българското председателство – европейската перспектива на Западните Балкани и подготвяната среща на върха на 17 май 2018 г., когато в София ще се съберат лидерите на 28-те държави-членки на ЕС и на шестте държави от Западните Балкани.

„По време на срещата с ДСП бе изказано още, че без кохезионна политика, новоприсъединили се държави като България, няма да имат желаното европейско бъдеще“, каза министър Павлова.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че твърдо застава зад проевропейската ориентация на България, но изрази притеснения от коалиционния партньор в правителството, защото проявите на краен национализъм са в противоречие с европейските ценности и модели.

 

 
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ