ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ
  • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО КЛЮЧОВА ДУМА
    • ТЪРСЕНE ПО БРОЙ
    • ТЪРСЕНE ПО АВТОР
    • ТЪРСЕНE ПО ТЕМА

Министър Лиляна Павлова откри във Венеция изложбата “Пазители”, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС

Българско председателство на Съвета на ЕС 2018  

Във Венеция емблематичната сграда на Скуола гранде де ла Мизерикордия отвори врати за изложбата “Пазители” на двама български изтъкнати автори – Лили Владимирова (иконопис) и акад. Крум Дамянов (скулптура).

За откриванито на изложбата, посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, пристигна специално министър Лиляна Павлова.

„Ключовите думи днес са „Пазители“ и „Обединение“, не само заради името на тази изложба, което обединява тези двама различни автори – „Guardians". Усилията ни сега, повече от всякога, са да запазим изграденото и да останем обединени, независимо от нашите различия, независимо от нашата вяра, език, националност, традиции и опит през времето и пространството, което ни дели“,

каза министър Павлова. Тя посочи още, че в годината на Европейското културно наследство, която започна с Българското председателство, общото послание е: „Укрепване на европейската идентичност чрез образование и култура“. Именно това са ценностите, чрез които съществуваме единни в богатството на нашите различни култури, каза министър Павлова.

 
НАЧИНИ ЗА ПЛАЩАНЕ